Petri O. Kiiski toisenlaista Eurooppaa etsimässä

Tallinnan risteilyille ja Venäjän matkailulle piristysruiske

Uuden perskeko-hallituksen linjauksista löytyy jälleen kerran tupakan- ja alkoholiverojen nostaminen.  Tallinnan päiväristeilyn hinta on nykyisellään parhaimmillaan 10 €:n paikkeilla, talvella jopa halvemmallakin pääsee.  Jos Virosta tuodussa tupakka-askissa on varoitukset suomen- ja ruotsinkielellä, kahden kartongin maksimimäärä ylittyy.
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/

Venäjän vuosiviisumin hinta on 150-200€ paikkeilla.  Venäjällä toki pitää viivytellä se 20 tuntia, ennen kuin saat tuoda alkoholilastisi takaisin Suomeen.  Todennäköisesti moni myös ajaa autonsa rajan yli liki tyhjällä tankilla ja palaa täydellä tankilla.

Laillisen maahantuonnin lisäksi, voi olettaa laittoman maahantuonnin houkuttavuuden kasvavan hintaeron kasvaessa.  Kiinnijäämisriski rajalla on ainoa mahdollisuus rajoittaa laitonta maahantuontia, jos riski on pieni, moni saattaa ottaa sen riskin. En toki suosittele sitä.

Paljonko alkoholin ja tupakkatuotteiden pimeä kauppa kasvaa uusien verolinjausten myötä, jää nähtäväksi. Paljonko ratkaisut vaikuttavat anniskeluravintoloiden liikevaihtoon ja työllisyyteen jää myös nähtäväksi.

Toki perskeko hallitusta on myös kiitettävä siitä, että elvytykseenkin otetaan lisävelkaa Vasemmistoliiton tavoitteiden mukaisesti.
http://yle.fi/uutiset/sipila_hallitusneuvotteluissa_sovittu_16_miljardin...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Virokin nostaa alkoholiveroa reippaasti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Aina jaksetaan valittaa siitä miten EU meillä päättää käytännössä ihan kaikesta. Kun seuraavan kerran lukee moisen höpöväitteen niin muistettakoon tämä haittaverojen korotus joka on malliesimerkki suomalaisesta kansallisesta päätösvallasta. Valtion verotulojen kannalta jopa tappiollinen Suomelle. Onneksi suomalaisella on nykyisin halutessaan mahdollisuus hankkia tavaransa myös muualta jos sellainen mielihalu sattuu iskemään.

Kiellot ja rajoitukset, keinotekoiset verotekniset kiusanteot ja haitat näyttää olevan jatkossakin hallituksemme ohje, ja sillä laitetaan kansalaisemme monessa asiassa muita unionikansalaisia huonompaan asemaan.
Kanslaisethan tuosta äänikopissa kantavat vastuun, tällä kertaa suomalaisten tappioksi. Hankitaan muualta jos veroteknisellä kikkailulla suomalaiset hinnat kilpailevat itsensä vapaaehtoisesti paitsioon. Onneksi vaihtoehtoisia hankintakeinoja ei voi nykyään kokonaan kieltää. Kyllä kansa tietää, olipa rajoitettua tai ei.

Toivottavasti tulee päivä jolloin näitäkin haittaveroja hieman harmonisoidaan ja päätetään unionin tasalla. Päästään tästäkin omien kansalaisten eriarvoistamisesta pois, ja valtiokin voi voittaa verotuloissa kun ulkomailta hankittu ei enää kannata niinmpaljon.

Toimituksen poiminnat