Tallinnan risteilyille ja Venäjän matkailulle piristysruiske

Uuden perskeko-hallituksen linjauksista löytyy jälleen kerran tupakan- ja alkoholiverojen nostaminen.  Tallinnan päiväristeilyn hinta on nykyisellään parhaimmillaan 10 €:n paikkeilla, talvella jopa halvemmallakin pääsee.  Jos Virosta tuodussa tupakka-askissa on varoitukset suomen- ja ruotsinkielellä, kahden kartongin maksimimäärä ylittyy.
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/

Venäjän vuosiviisumin hinta on 150-200€ paikkeilla.  Venäjällä toki pitää viivytellä se 20 tuntia, ennen kuin saat tuoda alkoholilastisi takaisin Suomeen.  Todennäköisesti moni myös ajaa autonsa rajan yli liki tyhjällä tankilla ja palaa täydellä tankilla.

Laillisen maahantuonnin lisäksi, voi olettaa laittoman maahantuonnin houkuttavuuden kasvavan hintaeron kasvaessa.  Kiinnijäämisriski rajalla on ainoa mahdollisuus rajoittaa laitonta maahantuontia, jos riski on pieni, moni saattaa ottaa sen riskin. En toki suosittele sitä.

Paljonko alkoholin ja tupakkatuotteiden pimeä kauppa kasvaa uusien verolinjausten myötä, jää nähtäväksi. Paljonko ratkaisut vaikuttavat anniskeluravintoloiden liikevaihtoon ja työllisyyteen jää myös nähtäväksi.

Toki perskeko hallitusta on myös kiitettävä siitä, että elvytykseenkin otetaan lisävelkaa Vasemmistoliiton tavoitteiden mukaisesti.
http://yle.fi/uutiset/sipila_hallitusneuvotteluissa_sovittu_16_miljardin…

petrikiiski
Sitoutumaton Helsinki

Nimi on enne, sukuni on antanut nimen eräälle suomalaiselle fraasille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu